Група за подкрепа на нехетеросексуални младежи стартира в София

Младежка ЛГБТ организация „Действие“  се радва да обяви създаването на първата в България група за подкрепа на хомосексуални, бисексуални и транссексуални младежи. Мисията на инициативата е да предостави на младите ЛГБТ хора защитена среда, в която да могат спокойно да общуват, споделят проблеми и обсъждат теми, свързани със своята сексуална ориентация. Идеята се роди в следствие на неочаквано големия интерес към две еднократни събирания за взаимопомощ, които организирахме в края на миналата година.

Срещите на групата ще се състоят два пъти в месеца и ще бъдат водени от професионалния психолог и терапевт Даниела Тодорова-Папанчева. Зъвършила доктурантура  в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и съчетаваща работа в държавна клиника с частна практика, Даниела се съгласи да дари на проекта от малкото си свободно време напълно безвъзмездно.

„За мен организирането на тези срещи е много важно по страшно много причини. Затова предложението ме зарадва и ангажира силно. Ще вложа всичките си умения и сили и ще се надявам да се получи“, сподели Даниела в отговор на нашата покана.

Ценно съдействие оказа и Социален център „Аделанте“, благодарение на който срещите ще бъдат провеждани в приятна, неформална обстановка и на удобно място в центъра на София. Участието ще бъде анонимно и без предварително записване.

Повече информация можете да намерите в сайта на „Действие“.