Заедно направихме Деня за разкриване истински успех!

На 11-ти октомври за първи път отбелязахме Деня за разкриване – дата, на която светът обръща специално внимание на най-ефикасното средство срещу хомофобията, населяваща публичното пространство и домовете ни.

По повод тази важна дата беше създаден сайта „Моето разкриване“, който е първия по рода си в родното виртуално пространство. В него могат да бъдат прочетени разказите на обикновени хора, имали смелостта да се разкрият пред своите близки. Някои истории са тъжни, други оптимистични, но това, което ги обединява, е решението на тези момчета и момичета да кажат „не“ на лъжите и преструвките. За по-малко от 2 седмици сайтът отчете повече от 1600 посещения и беше споделен във Facebook над 500 пъти.

Кулминацията на Деня за разкриване също бе нещо, което, според нашето знание, се прави за първи път. 17 човека от различна възраст, град, сексуална ориентация и полова идентичност се събраха в неформална обстановка, за да споделят опита и преживяванията си, свързани с темата. Срещата започна с трогателен поздрав от двама възрастни родители на гей син, които окуражиха присъстващите да не се срамуват от себе си, защото са ценни и прекрасни точно такива, каквито са. Посланието им беше страхотно начало за разговора, който продължи 3 часа.

Огромни благодарности на всички, които изпратиха разкази, споделиха този сайт с приятелите си и участваха в срещата за взаимопомощ – вие направихте тази инициатива истински успех!