Приятелска среща на непознати

На 11-ти октомври тази година България ще се присъедини към държавите, които отбелязват Деня за разкриване. Идеята на този ден е да насърчи хомосексуалните и бисексуалните хора да се преборят със страховете си и да бъдат по-открити и честни със семействата, приятелите, съучениците и колегите си. Освен, че носи лично удовлетворение, процесът на разкриване води до разбиване на митове и стереотипи и движи обществото към по-добро разбиране на сексуалната ориентация и неоправданата дискриминация, от която нехетеросексуалните хора страдат още от ранна възраст.

По този повод, каним всички желаещи на неформално събиране, на което ще си поговорим за трудностите и ползите от разкриването, ще споделим личен опит и ще дадем съвети на онези, които имат нужда. Няма значение на колко си години, от къде си и каква е сексуалната ти ориентация. Дори не е нужно да участваш в разговора, можеш просто да дойдеш и да слушаш.

Надяваме се това да бъде първата от поредица подобни срещи за взаимопомощ. Ползата от тях е доказана от дългогодишния опит на много държави, където такива групи съществуват от десетилетия и продължават да помагат на много хора, нуждаещи се от подкрепа и разбиране.

Ако искаш да дойдеш, заповядай в понеделник, 11-ти октомври, от 19:30, на адрес бул.“Христо Смирненски“ № 6, ет.1 (младежки център). Моля, не закъснявай. Участието е напълно анонимно и без предварително записване. Няма да бъдат допускани журналисти.

Независимо дали смяташ да дойдеш или не, сподели тази покана със своите приятели във Facebook, Twitter и др. – някой от тях може да има нужда от подобна възможност.